Pokiaľ sledujete spoločnosť Samusng, určite ste postrehli, že vo svojich vlajkových lodiach dlhé roky využíva dva druhy procesorov. Zatiaľ čo vo svete sa píše hlavne o čipoch od výrobcu Qualcomm, v Európe sú zariadenia Galaxy dodávané s čipsetom Exynos.

Nebol by to možno veľký problém, keby tieto procesory neboli značne rozdielne. Zatiaľ čo technológie od Qualcommu zvyknú byť úsporné a veľmi výkonné, Exynos za nimi zaostáva. V roku 2023 sa to ale zmení.

Ako potvrdil známy leaker Ice Universe vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter, Samsung konečne dodá do Európy rovnaký procesor, s akým sa stretávame všade vo svete.

Pôjde o úplne nový čip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, ktorý mal premiéru len nedávno.

Apple je so svojimi procesormi inde 

Aj keď ide vo všeobecnosti o dobré správy, je nutné zdôrazniť, že spoločnosť Apple je v porovnaní so Samsungom v oblasti procesorov, výkonu a efektivity úplne inde.

Aby sme to lepšie konkretizovali, nedávne testy Snapdragonu 8 Gen 2 potvrdili, že tento čip sa ani nechytá na najnovší procesor A16 Bionic, ktorý zažil premiéru v iPhone 14 Pro / 14 Pro Max.

Rozdiely v oblasti Geekbench skóre boli markantné a preto sa testeri rozhodli nový čip pre vlajkové lode s Androidom porovnať s generačne starším riešením od spoločnosti Apple, ktoré nesie označenie A15 Bionic.

Čuduj sa však svete, ani v tomto prípade Snapdragon 8 Gen 2 neexceloval a konkurenta nechal ďaleko pred sebou.

Inými slovami, v čase, keď príde na trh Samsung Galaxy S23, jeho výkon bude maximálne taký, že v priamom teste porazí len iPhone 12 z roku 2020. Nič novšie.

Nezabúdajme tiež, že len o cca 6-7 mesiacov neskôr predstaví svojho nástupcu aj spoločnosť Apple a vybaví ho úplne novým čipom A17 Bionic, ktorý by mohol byť produkovaný za pomoci 3 nm výrobného procesu.

Na záver len chceme pripomenúť náš SvetApple bazár, v ktorom dnes nájdete viac ako 500 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Zoznám sa s Android N, iOS od Google!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -