Spoločnosť Apple v roku 2023 prepracuje dizajn svojho iPhonu. Nová generácia dostane podobné tvary, ako tá predošlá, no v niektorých veciach sa bude líšiť.

Pred pár mesiacmi zverejnila redakcia 9to5mac oficiálne CAD rendery pre iPhone 15 Pro, ktoré odhalili jeho dizajn. Teraz ten istý portál zdieľal realistické vizualizácie, ktoré pôsobia, akoby pochádzali priamo od spoločnosti Apple.

Ako môžete vidieť sami, iPhone 15 Pro dostane v roku 2023 väčší kamerový modul, v ktorom sa budú skrývať sofistikovanejšie snímače. Drahšia verzia iPhone 15 Pro Max by mala byť vybavená dokonca aj periskopickým objektívom. Spoločnosť Apple ho bude vyrábať mimoriadne lacno.

iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

Pomocou týchto vylepšení by mal iPhone 15 Pro dobehnúť svojich najsilnejších konkurentov a v ideálnom prípade ich aj prekonať. Ako iste viete, Apple bolo v tejto oblasti vždy jedným z lídrov a svoju pozíciu si bude musieť udržať. Z roka na rok je to ale ťažšie.

Titánový rám, zaoblené hrany či extrémne tenké rámiky displeja 

iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

Hovorí sa, že spoločnosť Apple v budúcej generácii iPhonu zahodí konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele a nahradí ju podstatne odolnejším titánom tak, ako to urobila minulý rok pri Apple Watch Ultra.

My síce tieto úniky berieme stále s určitou rezervou no netvrdíme, že sa nemôžu naplniť. Pokiaľ by Apple skutočne v iPhone 15 Pro použilo titán, v porovnaní s konkurenciou by išlo o obrovskú výhodu.

iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac
iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

To čo nám už ale CAD rendery vedia potvrdiť celkom presne je, že ploché hrany iPhonu 14 Pro budú u nástupcu mierne zaoblené. Má to dopomôcť lepšej ergonómii zariadenia pri držaní v ruke.

Rovnako by Apple malo použiť aj extrémne tenké rámiky okolo displeja, čím prekoná všetkých ostatných výrobcov. Aby ste si to lepšie predstavili, medzi titánovým telom a zobrazovacou jednotkou má byť zhruba taký priestor, ako to poznáme z hodiniek Apple Watch.

iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac
iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

Pôjde teda o minimalistické riešenie, vďaka čomu bude iPhone 15 Pro vyzerať dobre a hlavne sa bude ešte o niečo lepšie ovládať. Taktiež pôjde o jeden z poznávacích znakov, pomocou ktorých budú vedieť používatelia rozoznať starší model od toho nového.

iPhone 15 dostane tlačidlá s haptickou odozvou

iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

Veľkou zmenou pri iPhone 15 Pro prejdú tlačidla na pridávanie / uberanie hlasitosti a tiež zamykanie. Tieto prvky dnes používame v klasickej fyzickej forme a musíme podotknúť, že fungujú naozaj spoľahlivo.

Problémom je ale minimálne to, že ich súčasťou sú aj tesnenia, ktoré zabezpečujú iPhonu úplnú vodeodolnosť. Gumičky však zvyknú po rokoch degradovať, čím sa ochrana znižuje.

Prečítajte si tiež  Tim Cook už nosí svoje Apple Watch!
iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

Apple chce pravdepodobne aj tento problém vyriešiť tým, že v iPhone 15 Pro použije výhradne kapacitné tlačidlá, ktoré sa nebudú dať fyzicky stláčať. Ničoho sa ale nebojte, pri ich používaní by ste mali mať pocit, že fungujú úplne klasickým spôsobom.

Postará sa o to vylepšený TapTic Engine, ktorý by sa mal v iPhone 15 Pro nachádzať až v dvoch kusoch. Podobne ako pri Trackpade na MacBooku Air / Pro by mal dávať do vášho prsta po dotyku na tlačidlo spätnú väzbu, ktorá bude pôsobiť, ako dôveryhodné kliknutie.

iPhone 15 Pro
Zdroj: 9to5mac

Používateľ by si mal dokonca vedieť nastaviť aj intenzitu tohto stlačenia, čo je zaujímavý spôsob individualizácie.


Tento článok vznikol aj vďaka internetovému obchodu Loopi.sk, kde nájdete kvalitné Apple príslušenstvo pre iPhone, Apple Watch, Mac, AirPods, AirTag a veľa ďalších. Na e-shope nájdete široký sortiment produktov v rôznych farbách a prevedeniach skladom, ktoré sú expedované do 24 hodín od zadania objednávky. Taktiež môžete zaplatiť veľmi jednoducho kartou ale aj cez Apple Pay, čo vám ponúkne vysokú bezpečnosť a tiež komfort.

Loopi Eco Case
Reklama

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -