Koncom tohto roka by sme sa zo strany spoločnosti Apple mali dočkať predstavenia aspoň desiatich nových zariadení naprieč všetkými kategóriami v jej portfóliu. V talóne nebudú chýbať ani zástupcovia počítačov Mac, kde sa môžu objaviť zaujímavé prekvapenia.

Jedným z najočakávanejších produktov je stolový iMac, ktorý sa aktualizácie dočkal naposledy ešte v roku 2021. Od tej doby sme nevideli žiadne vylepšenie, dokonca ani na úrovni procesora a v tejto chvíli to vyzerá tak, že si naň ešte chvíľu počkáme.

Analytik Mark Gurman z Bloombergu informoval, že Apple momentálne testuje väčšie verzie iMacu, vrátane jednej, ktorá má displej s uhlopriečkou väčšou, než 32″. V svojom príspevku uviedol, že nové verzie iMacov sú ešte stále v počiatočnej fáze vývoja a skôr ako v roku 2024 sa ich pravdepodobne nedočkáme.

Apple chystá iMac 32″, na ktorý si však počkáme

Gurman už skôr spomínal, že Apple pracuje na väčšom iMacu s displejom nad 30″, no teraz toto číslo špecifikoval na 32 palcov. Okrem toho je vo vývoji aj inteligentný monitor, ktorý v úspornom režime ponúkne funkcie domáceho centra pre smart home.

imac
Zdroj: MacRumors

Je veľmi pravdepodobné, že vyššie spomínaný 24″ iMac bude začiatkom budúceho roka aktualizovaný ešte neoznámeným čipom M3. Všetky aktuálne čipy Apple Silicon sa vyrábajú na základe 5 nm procesu spoločnosti TSMC, zatiaľ čo čip M3 by mal prejsť na 3 nm proces. To dopomôže k výraznému navýšeniu výkonu a energetickej účinnosti.

Apple už niekoľko rokov nepredáva 27″ iMacy a iMacy Pro s Intel procesorom a zatiaľ neponúka žiadnu náhradu mimo iMacu 24″. Aký počítač z dielne jablkovej spoločnosti by ste najradšej uvítali vy? Podeľte sa s nami o názor v komentároch.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Aktualizácia iOS 15.2 prinesie nový vzhľad pre zoskupenie notifikácií
Môže ťa zaujímať
- Reklama -