Apple sa v tomto roku postaral o niekoľko zaujímavých vychytávok pre iPhony, ktoré opäť posunuli základné modely o úroveň vyššie. Hoci sa v budúcej generácii očakáva príchod niekoľkých zmien, iPhone 16 sa od svojho súčasného náprotivku nebude príliš odlišovať.

Gigant z Cupertina sa už dlhšie snaží raziť cestu rozdielov medzi základnými a Pro verziami naprieč celou ponukou produktov. Podobný prípad by sa mal týkať aj základného iPhonu 16, ktorý bude takmer na nerozoznanie od nedávno predstavenej pätnástky. Tento scenár možno prirovnať k minuloročnému iPhonu 14, ktorý sa postaral len o minimum inovácií.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí.

Skutočná pozornosť bude upriamená na iOS 18

Ako každú sezónu, aj v roku 2024 sa dočkáme nového čipu z rodiny „A Bionic“ a tiež určitých výkonnostných úprav. Čo sa týka dizajnu, malo by ísť o rovnakú pesničku ako tento rok.

Spoločnosť Apple však pracuje na svojej tajnej zbrani, ktorá prinesie úplne nové možnosti v softvérovej kategórii. Postará sa o nich nadupaný iOS 18.

iOS 18 Siri
Zdroj: Apple / Macrumors (úprava redakcie)

Azda najočakávanejšou vychytávkou bude zakomponovanie vlastnej umelej inteligencie, ktorú chce jablková spoločnosť kombinovať s hlasovou asistentkou Siri.

V našich končinách sa síce jedná o veľmi kontroverznú tému, keďže Siri ani po rokoch stále nedostala podporu slovenčiny či češtiny. Nové schopnosti však určite nebudú na zahodenie.

Už mesiace sa totiž hovorí o tom, že Apple pracuje na vlastnej generatívnej umelej inteligencii, pričom práve v iOS 18 by sa mali podľa posledných správ objaviť jej prvé náznaky.

Spoločnosť Apple sa týmto spôsobom bude snažiť prekonať svojich konkurentov, ktorí už v tejto oblasti predstavili svoje vlastné softvérové riešenia.

Posledný bol napríklad Samsung s generatívnou AI s názvom Gauss, ktorá má byť k dispozícii už na budúci rok v celej modelovej sérii smartfónov Galaxy S24. Nechajme sa preto prekvapiť, aké karty Apple vyloží v roku 2024 na stôl.

Loopi
REKLAMA

Ak vás zaujímajú všetky doterajšie informácie a predpoklady týkajúce sa budúceho modelového radu iPhone 16, určite si nenechajte ujsť náš tematický článok, v ktorom pravidelne aktualizujeme všetky novinky.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  MacBook Air M1 kúpite v zľave za extrémne výhodné ceny. Tomuto počítaču nechýba vôbec nič
Môže ťa zaujímať
- Reklama -