Pokiaľ vás nezaujal iPhone 14 Pro Max, pretože nenaplnil vaše očakávania, počkajte ešte jeden rok. Spoločnosť Apple chystá nástupcu, ktorý bude technologickou revolúciou. Zariadenie dostane snáď úplne všetko, čo má jeho konkurencia.

O najnovšie informácie sa s nami skrz leakera LeaksApplePro podelil portál GSM Arena. V jeho poslednej správe sa píše, že Apple už dlhšiu dobu pracuje na novom iPhone 15, ktorý má byť vôbec prvou generáciou, ktorá bude používať konektor USB-C. Dôvodom sú tlaky zo strany viacerých vlád po celom svete, no najmä Európskej únie.

V súvislosti s týmto zariadením vyjadrili svoje očakávania aj analytici Ming-Chi Kuo a Mark Gurman. Obaja naznačili, že Apple môže zrušiť označenie „Pro Max“ a nahradiť ho slovíčkom „Ultra“ podobne, ako pri svojich čipoch M1 či Apple Watch Ultra.

8K video, periskop a väčšia batéria 

Šošovky v periskopickom fotoaparáte v iPhone 15 Pro Max
Zdroj: GSMArena

Čo je však ešte dôležitejšie, iPhone 15 Ultra by mal dostať exkluzívne hardvérové vybavenie. Aby sme to bližšie špecifikovali, zariadenie by malo byť schopné nahrávať video v rozlíšení 8K. O tomto sa hovorilo len tak mimochodom aj pri iPhone 14 Pro Max, no únik sa napokon nepotvrdil.

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Samsung sťahuje trhový podiel Apple Watch. Pozrite sa o koľko

Ešte lepšou vymoženosťou však má byť prítomnosť nového periskopického objektívu, ktorý ponúkne 5x alebo 6x optický zoom. Týmto spôsobom iPhone 15 Ultra dobehne aj Samsung. Práve optické priblíženie obsahu je jeho najväčšou výhodou.

Apple však bude chcieť urobiť pokrok aj v oblasti výdrže batérie, v ktorej je dlhoročným lídrom. Novinka by mala posunúť hranice a na jedno nabitie zvládnuť o 3-4 hodiny viac, než súčasný iPhone 14 Pro Max. To znie ako poriadna výzva.

Za iPhone 15 Ultra zaplatíme viac 

iPhone 14 Pro
Zdroj: The Economic Times (úprava redakcie)

Negatívnou stránkou veci však môže byť vyššia cena, ktorú si za svoju vlajkovú loď pýta spoločnosť Apple. Ak sa vám zdá súčasný iPhone 14 Pro Max drahý, nástupca chce mieriť v tomto smere ešte vyššie.

Zdraženie sa môže podľa zahraničných zdrojov pohybovať na úrovni 100 € až 200 €. To je už celkom extrém.

Prečítajte si tiež  Apple Watch budú monitorovať príznaky Parkinsonovej choroby. Funkcia je už vo vývoji

Ak sa zameriame na zvyšok produktovej línie iPhonu 15, všetky modely by mali dostať Dynamic Island. Apple však opäť urobí rozdiely v ponúkaných procesoroch, pričom lacnejšie verzie by mali mať k dispozícii čip A16 Bionic a drahšie zasa procesor A17 Bionic. Pre bežných ľudí to však nebude predstavovať prekážku.

Dajte nám vedieť do komentára, či sa už na túto novinku tešíte.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJSvetApple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.