Apple Intelligence je technológia, na ktorej dokončení spoločnosť Apple v týchto dňoch intenzívne pracuje, aby ju mohla sprístupniť aj prvým beta testerom. A hoci prvá umelá inteligencia od Apple ešte nie je oficiálne dostupná ani pre vývojárov, tí už mali možnosť nahliadnuť na niektoré jej nastavenia pomocou nástroja na vývoj aplikácií s názvom Xcode. Téme sa venoval Macrumors.

Práve Xcode totiž umožňuje simulovať iPhone s treťou beta verziou iOS 18, ktorej súčasťou je v tomto prípade už aj Apple Intelligence. To nám dáva najavo, že Apple chce svoju najrevolučnejšiu technológiu za poslednú roky možno už aj vypustiť, no napokon sa rozhodol, že s AI balíkom funkcií ešte počká, kým ho dokonalo vyladí. My sami iOS 18 beta 3 testujeme, no v smartfóne nie je o Apple Intelligence ani len zmienka. Dá sa nájsť teda len cez Xcode v počítači.

O tento objav sa postarali známi vývojári Aaron Perris a Matthew Rodarmel, ktorí už zdieľali prvé screenshoty týchto nastavení, aj keď funkcie Apple Intelligence ešte nie sú dostupné na testovanie. Apple počas WWDC oznámil, že niektoré z týchto funkcií budú k dispozícii už v lete 2024, no konkrétny termín nebol stanovený.

Apple Intelligence ios 18 xcode
Zdroj: X / Matthew Rodarmel

Zo začiatku bude Apple Intelligence dostupná len ako „náhľad“

Medzi očakávané novinky patrí schopnosť sumarizovať texty, prioritizovať notifikácie a e-maily, generovať prispôsobené emoji a obrázky. Taktiež sa zlepší Siri, ktorá bude rozumieť prirodzenejšiemu jazyku a ponúkne hlbšie ovládanie aplikácií a kontextové povedomie. Neskôr sa stane jej pevnou súčasťou dokonca aj ChatGPT.

Napriek tomu, že sa iOS 18 očakáva v septembri, väčšina noviniek Apple Intelligence bude na začiatku dostupná len ako „náhľad“. Užívatelia sa môžu tešiť na postupné rozširovanie funkcií a podporu ďalších jazykov a platforiem v priebehu nasledujúceho roka.

Dôležité je však v tejto súvislosti upozorniť, že Slováci sa Apple Intelligence môžu dočkať výrazne neskôr ako zvyšok sveta. Z dôvodu legislatívnych problémov, ktoré má celá EÚ s Apple Intelligence táto technológia nebude zo začiatku dostupná na starom kontinente. Dokonca sa objavili správy, že by v budúcnosti mohla byť aj platená. Nechajme sa preto prekvapiť, ak to vo finále dopadne.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Rusko zakázalo iPhone a Apple reaguje. Toto odkazuje celému svetu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -