Apple sa koncom tohto mesiaca pripravuje na veľké predstavenie nových produktov. Hovoríme samozrejme aj o iPhone SE 2 (iPhone 9), ktorého výroba začala len relatívne nedávno. Podľa posledných informácii je už v predposlednom štádiu, tesne predtým, ako sa zariadenia začnú baliť a fóliovať do krabíc.

iPhone SE 2 (iPhone 9) je už v konečnej fáze výroby.

Aj napriek tomu, že Apple má momentálne v Číne veľké problémy, kvôli pandémii koronavírusu, zdá sa, že výroba jedného z najdôležitejších modelov pre začiatok roka 2020, prebieha bez väčších problémov. Firma ju odštartovala v 3. februárovom týždni a hoci boli kapacity v továrniach obmedzené (tak isto, ako aj dostupnosť niektorých komponentov), žiadne „negatívne“ správy na verejnosť neprenikli. Všetko teda pravdepodobne ide podľa plánov, čo je veľmi dobre.

Samotná produkcia sa skaldá z niekoľkých výrobných fáz. Podľa správy, ktorú dnes zverejnila agentúra DigiTimes by mal byť iPhone SE 2 (iPhone 9) v predposlednej. Autori informácie ju nazývajú tiež „fáza konečného overenia“.

Malo by ísť o kontroly, ktoré rozhodnú o tom, či je zariadenie vyrobené podľa prísnych štandardov spoločnosti Apple a môže byť postupne balené a fóliované do krabíc, alebo sa musí z výroby vyradiť. Samozrejme v tomto prípade sa bavíme len o jednotlivých kusoch alebo várkach (nie o všetkých zatiaľ vyrobených modeloch). Samotné procesy by mali prebiehať v čínskej továrni, ktorá sa nachádza v Zhengzhou.

iPhone SE 2 (iPhone 9) takto bdue vyzerať
Predstavenie nového iPhonu sa očakáva na konci mesiaca – svetapple.sk

Správa hovorí aj o tom, že predstavenie by malo prebiehať bez väčších problémov počas 31. marca 2020. Čo sa týka samotného spustenia predaja, to je naplánované na 3. apríla 2020 (nejde o oficiálnu informáciu). Uvidíme teda, ako na tom bude Apple s dostupnosťou jednotlivých verzií na začiatku.

Dostupný telefón s vysokým výkonom

iPhone SE 2 (iPhone 9) bude mimoriadne dostupný smartfón (na pomery spoločnosti Apple). Základná verzia so 64 GB pamäťou bude štartovať na 399$ (v Európe 489€). K dispozícii si bude môcť zákazník zvoliť aj verziu so 128 GB. Tu bude cena o cca 100$ (100€) vyššia.

Čo sa týka vizuálnej stránky, zariadenie by malo pripomínať iPhone 8. Na tom sa teda nič nemení. Vpredu nájdeme 4,7″ LCD displej (tentokrát bez 3D Touch) a vzadu potom logo, ktoré bude umiestnené na stred. Zariadenie sa bude predávať v bielej (Silver), čiernej (Black alebo Space Black) a tiež červenej, product (RED) farbe.

iPhone SE 2 (iPhone 9) takto bdue vyzerať
Smartfón bude dostupný v 3 farbách – svetapple.sk

Nový iPhone SE 2 (iPhone 9) bude mať doslova nadštadardný výkon. Pod jeho kapotou nájdeme procesor Apple A13 Bionic, ktorý je stále najvýkonnejším mobilným čipom na svete. V spolupráci s operačnou pamäťou 3 GB RAM a relatívne nízkym rozlíšením (1334×750, 326 ppi), by mohlo ísť pokojne aj o najrýchlejší iPhone (či dokonca smartfón), ktorý bude aktuálne na trhu.

Prečítajte si tiež  Nový MacBook Pro 13" môže prísť skôr ako na WWDC 2020!

Na jeho príchod sa teda veľmi tešíme a dúfame, že sa k nemu dostane čo najrýchlejšie potom, ako ho Apple uvedie na trh. Ako sme už viackrát avizovali, môže to byť problém, kvôli koronavírusu. Kto z vás sa teší spolu s nami?

iPhone SE 2 (iPhone 9) takto bdue vyzerať
iPhone SE 2 (iPhone 9) je už v konečnej fáze výroby.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.